Menu

Ποιες είναι οι νόμιμες εταιρίες στοιχήματος στην Κύπρο

Η ρύθμιση της στοιχηματικής αγοράς της Κύπρου για τα επίγεια προκτορεία και τις online στοιχηματικές εταιρίες ξεκίνησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2016. Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και η Κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισαν να λάβουν δράση και να διαχωρίσουν της νόμιμες από τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίας. Βάση τους ήταν ο «Περί Στοιχημάτων Νόμος», ο οποίος δημιουργήθηκε μεν το 2012 αλλά μέχρι το 2016 ήταν ουσιαστικά ανενεργός.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έδωσε αρχικά προσωρινή άδεια σε εννέα εταιρίες και στην συνέχεια μόνιμη άδεια στις Bet365, Soiximan και Betonalfa. Παράλληλα εκδόθηκε και η πρώτη κυπριακή blacklist, που περιελάμβανε συνολικά 2463 ιστοσελίδες. Στον παρακάτω πίνακα συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο αξιόπιστες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο. Πατώντας στο logo της κάθε εταιρίας ή στο πεδίο «Αξιολόγηση» μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική της παρουσίαση και τις κριτικές των υπόλοιπων παικτών, ενώ επιλέγοντας ‘Παίξε Τώρα» θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του bookmaker.

Bookmakers Bonus Πλεονεκτήματα της εταιρίας Αξιολόγηση Παίξε
stoiximan logo cyprus 100€ O Stoiximan είναι με διαφορά η καλύτερη στοιχηματική εταιρία στην Ελλάδα και μία από τις top εταιρίες που αδειοδοτήθηκαν στην Κύπρο. Η μεγάλη γκάμα από αθλήματα και στοιχήματα, συνδυάζονται άψογα με τις ταχύτατες αναλήψεις και τις συνεχείς προσφορές, δημιουργώντας έναν bookmaker που είναι σχεδόν αδύνατο να αφήσει κάποιον δυσαρεστημένο. Αξιολόγηση Παίξε Τώρα
bet365_new-logo-2017 100€ Η Bet365 ιδρύθηκε το 2000 και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες σε πάνω από 200 χώρες και σε περισσότερους από 19 εκατομμύρια παίκτες. Δεν θεωρείται αδίκως η κορυφαία εταιρεία του κόσμου, καθώς προσφέρει χιλιάδες στοιχήματα κάθε εβδομάδα, κορυφαίες αποδόσεις σε Pre-match και live αγορές, καθώς και live streaming στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Αξιολόγηση Παίξε Τώρα
winmasters bonus logo pic image εικονα 111€ + 10€ Freebet Η Winmasters βρίσκεται μόλις 3 χρόνια στον "αέρα" όμως έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παικτών. Top επιλογή για τους φίλους του ποδοσφαίρου, καθώς προσφέρει ικανοποιητικές αποδόσεις, ασιατικά χάντικαπ και πολλά ειδικά στοιχήματα. Το bonus εγγραφής 100% έως 100€ είναι μόνο μία από τις δεκάδες προσφορές που θα λάβετε κατά την παραμονή σας στην εταιρία. Αξιολόγηση Παίξε Τώρα

Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε άλλο από στοίχημα. Τα παιχνίδια καζίνο, το πόκερ και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων θεωρούνται παράνομα. Σε ότι αφορά το στοίχημα συγκεκριμένα, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έδωσε διαχώρισε τους τύπους αδειών, αναγκάζοντας όσους θέλουν να ανοίξουν επίγειο πρακτορείο να λάβουν άδεια Class A και όσους θέλουν να προσφέρουν στοίχημα μέσω ίντερνετ να αιτηθούν για άδεια Class B.

Στις online στοιχηματικές εταιρίες τέθηκαν αυστηροί κανόνες, ώστε να προστατευθούν οι παίκτες και να μπορέσει η Αρχή να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο την αγοράς. Πλέον, κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να έχει server στην κυπριακή επικράτεια, ώστε να μπορεί η ΕΑΣ να ελέγχει τα στοιχήματα και τα χρήματα που ποντάρονται. Eπιπλέον, όλες οι συναλλαγές των αδειοδοτημένων στοιχηματικών εταιριών πρέπει γίνονται από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί λογαριασμοί που τα υπόλοιπα τους θα είναι ίσο με το υπόλοιπο στον στοιχηματικό λογαριασμό του κάθε παίκτη.

Επίσης, λόγω του ότι πολλά παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος έχουν παρουσιάσει ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, η νομοθεσία υποχρεώνει όσους παίκτες θέλουν να παίξουν κάποιον αγώνα να το συνδυάσουν με 3 ακόμη αγώνες από διεθνή πρωταθλήματα. Η ονομασία που έχει επικρατήσει γι’ αυτόν τον κανονισμό είναι «3+1» και ισχύει τόσο στο online στοίχημα, όσο και στα επίγεια πρακτορεία. Επίσης, στους κύπριους παίκτες δεν προσφέρεται η επιλογή του cash-out, η δυνατότητα δηλαδή να διευθετούν το στοίχημα τους πριν την λήξη του παιχνιδιού.

Σχόλια