Menu

    Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Κύπρο

    Η ρύθμιση της στοιχηματικής αγοράς της Κύπρου για τα επίγεια πρακτορείο και τις online στοιχηματικές εταιρίες ξεκίνησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2016. Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και η Κυπριακή Κυβέρνηση αποφάσισαν να λάβουν δράση και να διαχωρίσουν τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο με τις παράνομες. Βάση τους ήταν ο “Περί Στοιχημάτων Νόμος”, ο οποίος δημιουργήθηκε μεν το 2012 αλλά μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 ήταν ουσιαστικά ανενεργός.

    Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έδωσε εννέα προσωρινές άδειες, οι οποίες εν συνεχεία έγιναν μόνιμες, ενώ εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις για στοιχηματικές ιστοσελίδες που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κύπρο με νόμιμο τρόπο. Παράλληλα εκδόθηκε και η πρώτη κυπριακή blacklist, που περιελάμβανε συνολικά 2463 ιστοσελίδες.

    Στον παρακάτω πίνακα συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο αξιόπιστες και νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες Κύπρου. Πατώντας στο logo της κάθε εταιρίας ή στο πεδίο “Αξιολόγηση” μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική της παρουσίαση και τις κριτικές των υπόλοιπων παικτών, ενώ επιλέγοντας ‘Παίξε Τώρα” θα μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα της στοιχηματικής εταιρίας.

    Νόμιμες Εταιρίες Στοιχημάτων Κύπρος

    BookmakersBonusΠαίξε
    Stoiximan 100€ +10€ Παίξε Τώρα
    Novibet cy Κορυφαίο Cash Out Παίξε Τώρα
    Fonbet 300€ Παίξε Τώρα
    Opapbet 100€ Παίξε Τώρα
    Bet365 Μερικό & Ολικό Cash Out Παίξε Τώρα
    Betonalfa 100€ Παίξε Τώρα
    Ubet 100€ Παίξε Τώρα

    Νομοθεσία για τις Στοιχηματικές εταιρίες Κύπρου

    Σύμφωνα με την νομοθεσία, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε άλλο από στοίχημα. Τα παιχνίδια καζίνο, το πόκερ και το ανταλλακτήριο στοιχημάτων θεωρούνται παράνομα. Σε ότι αφορά το στοίχημα συγκεκριμένα, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων έδωσε διαχώρισε τους τύπους αδειών, αναγκάζοντας όσους θέλουν να ανοίξουν επίγειο πρακτορείο να λάβουν άδεια Class A και όσους θέλουν να προσφέρουν στοίχημα μέσω ίντερνετ να αιτηθούν για άδεια Class B.

    Στις online νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες τέθηκαν αυστηροί κανόνες, ώστε να προστατευθούν οι παίκτες και να μπορέσει η Αρχή να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο την αγοράς. Πλέον, κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη να έχει server στην κυπριακή επικράτεια, ώστε να μπορεί η ΕΑΣ να ελέγχει τα στοιχήματα και τα χρήματα που ποντάρονται. Eπιπλέον, όλες οι συναλλαγές των αδειοδοτημένων στοιχηματικών εταιριών πρέπει γίνονται από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί λογαριασμοί που τα υπόλοιπα τους θα είναι ίσο με το υπόλοιπο στον στοιχηματικό λογαριασμό του κάθε παίκτη.

    Επίσης, λόγω του ότι πολλά παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος έχουν παρουσιάσει ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, η νομοθεσία υποχρεώνει όσους παίκτες θέλουν να παίξουν κάποιον αγώνα να το συνδυάσουν με 3 ακόμη αγώνες από διεθνή πρωταθλήματα. Η ονομασία που έχει επικρατήσει γι’ αυτόν τον κανονισμό είναι “3+1” και ισχύει τόσο στο online στοίχημα, όσο και στα επίγεια πρακτορεία.

    Στους κύπριους παίκτες από τις αρχές του 2019 προσφέρεται η επιλογή του cash out, η δυνατότητα δηλαδή να διευθετούν το στοίχημα τους πριν την λήξη του παιχνιδιού. Μάθετε εδώ περισσότερα σχετικά με τις στοιχηματικές εταιρίες με cash out.

    Σχόλια
    
    Προσφορά καλωσορίσματος με 10€ Free Bet χωρίς κατάθεση*
    • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Που θα κάνει εγγραφή
    • 10€ FREE BET Χωρίς κατάθεση*
    • & BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy