Menu

    Value betting | Τι είναι η αξία στο στοίχημα;

    Την ακούς σαν έννοια πολλά χρόνια κι όμως να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι απολύτως κατανοητή στο ευρύ κοινό.

    Ακόμη πιο σίγουρο όμως είναι ότι απασχολεί ολοένα και περισσότερους παίκτες, αφού από τη μετάφραση και μόνο (αξία στο στοίχημα) καταλαβαίνετε ότι είναι κάτι αρκετά σημαντικό.

    Ειδικά όσοι από εσάς ασχολείστε καθημερινά με το στοίχημα και κάποια στιγμή θα σκεφτήκατε αν υπάρχουν μαθηματικοί τρόποι για κέρδη στο στοίχημα, τότε το value betting έχει μπει για τα καλά στη ζωή σας. Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημά σας, ναι, υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να αυξήσει βραχυπρόθεσμα το bankroll σας, καθώς επίσης και να εγγυηθεί ότι θα αποκομίσετε οφέλη μακροπρόθεσμα, αν όμως τον τηρήσετε απολύτως ευλαβικά.

    Στον οδηγό που επιμελήθηκε η έμπειρη ομάδα του topbookmakers.com.cy θα διαβάσετε…

    Πως προκύπτουν οι στοιχηματικές αποδόσεις
    Πως να υπολογίζετε value bet
    Συμβουλές για value-betting

    Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις στο στοίχημα

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να μιλήσουμε για αξία στο στοίχημα σε μία απόδοση είναι να κατανοήσουμε πως προκύπτουν αυτές, πως δηλαδή μία εταιρεία αποφασίζει για τις τιμές στις οποίες θα προσφέρει σημεία σε μία συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι αποδόσεις λοιπόν δεν είναι αυθαίρετοι αριθμοί που βγάζουν οι bookmakers. Πάνω σε αυτούς βασίζονται τα πάντα για μία εταιρεία και πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική στον υπολογισμό τους.

    Σε αυτές λοιπόν συμβολίζονται οι πιθανότητες επαλήθευσης ενός σημείου.

    Μελέτη Περίπτωσης Ι

    Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ματς στο οποίο ο Στοιχημαν έχει γκανιότα στο 0%. Ο trader της εταιρείας έχει βγάλει τις αποδόσεις με το εξής σκεπτικό. Αν πιστεύει ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να βγει ο άσσος, τότε η απόδοση του θα είναι στο 2.00. Επίσης έχοντας την πεποίθηση ότι υπάρχουν ίδιες πιθανότητες για το Χ και το διπλό (δηλαδή από 25%, τότε η απόδοση αμφοτέρων των σημείων θα είναι στο 4.00.

    1 (2.00) – Χ (4.00) – 2 (4.00).

    Αυτό φυσικά προκύπτει από τη διαίρεση του 100% με το ποσοστό επιβεβαίωσης το κάθε σημείου (π.χ. 100/50=2 για τον άσσο), κάτι που έχουμε εξηγήσει και σε σχετικό άρθρο κατά το πρόσφατο παρελθόν.

    Πως βρισκω value bet

    Εφόσον λοιπόν καταλάβατε τι σημαίνουν και πως προκύπτουν οι αποδόσεις, τότε ας περάσουμε στο επόμενο βήμα. Σε αυτό μπαίνει η προσωπική μας εκτίμηση και γνώση, η οποία μας οδηγεί να βρούμε τα ενδεχόμενα λάθη των book στις τιμές που προσφέρουν. Καλύτερα όμως να το δούμε με ένα παράδειγμα.

    Μελέτη Περίπτωσης ΙΙ

    Αν πιστεύετε λοιπόν πως ένα σημείο έχει καλύτερες πιθανότητες επαλήθευσης από το implied probability της εταιρείας, τότε αυτομάτως το στοίχημα αποκτά αξία, είτε θα ποντάρετε στο φαβορί, είτε στο αουτσάιντερ.

    Αν δηλαδή πιστεύετε ότι ο άσσος έχει 65% πιθανότητες επαλήθευσης σημαίνει ότι η απόδοση του θα έπρεπε να είναι στο 1,54 (100/65). Αν η εταιρεία όμως έχει εκτιμήσει ότι υπάρχουν 55% πιθανότητες να κερδίσει η γηπεδούχος, τότε βγάζει τον άσσο στο 1.81 (100/55). Αυτομάτως δηλαδή παίρνετε σαν απόδοση 1.81 αντί για 1.54.

    💡 Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ποντάρετε σε αυτό το σημείο, όχι επειδή απαραίτητα θα επιβεβαιωθεί, αλλά γιατί το σημείο προσφέρεται με αξία μεγαλύτερη από αυτήν που πρέπει.

    Υπολογισμος value bet

    Όλοι κάνουν λάθη. Και οι book και εμείς και εσείς. Για να βγει σωστή εκτίμηση πάνω σε μία αναμέτρηση πρέπει να ληφθούν υπόψη πάρα πολλές παράμετροι.

    ✔️ Υπάρχουν απουσίες, αν ναι… ποιες είναι;
    ✔️ Πόσο κομβικό ρόλο παίζουν στην ομάδα οι απόντες;
    ✔️ Έγινε κάποια μεταγραφή;
    ✔️ Είναι καλό το κλίμα ή άσχημο;
    ✔️ Ήρθε νέος προπονητής;
    ✔️ Υπάρχει κίνδυνος να απολυθεί;
    ✔️ Ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες;
    ✔️ Το ταρτάν είναι φυσικό ή υπάρχει τεχνητός χλοοτάπητας και αν ισχύει το δεύτερο, η φιλοξενούμενη τι ταρτάν έχει στην έδρα της;
    ✔️ Ο διαιτητής βγάζει εύκολα κάρτες, «παίζει έδρα» ή δεν καταλαβαίνει από πίεση;
    ✔️ Ποιοι παίκτες είναι στο όριο των καρτών, τι έγινε στην τελευταία προπόνηση, τι ματς ακολουθεί, είναι σημαντικό, έχει να κάνει μακρινό ταξίδι για κάποια ευρωπαϊκή υποχρέωση ή προηγήθηκαν ματς εθνικών ομάδων κι έχει αρκετούς διεθνείς που έχασαν προπονήσεις και έκαναν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στην πατρίδα τους;
    ✔️ Όλα αυτά μαζί και το καθένα χωριστά παίζουν το δικό τους καταλυτικό ρόλο.

    Value bet στοιχημα – Tips
    Value-bet

    Ακολούθησε το πλάνο  

    Μία από τις πλέον βασικές συμβουλές που μπορείς να ακούσεις στο στοίχημα. Αυτό που επιλέξεις μην το αφήσεις, πήγαινέ το μέχρι τέλους. Ο δρόμος δεν έχει επιστροφή, έκανες την επιλογή σου μείνει πιστός σε αυτήν ως άλλη Πηνελόπη. Ακόμη κι αν ξεκινήσεις άσχημα μην απογοητευτείς. Μην είσαι βιαστικός. Το στοίχημα θέλει υπομονή, καρτερία και προσήλωση στο στόχο. Στο τέλος θα κριθούν τα πάντα, ούτε στην πρώτη επιτυχία ούτε στην πρώτη αποτυχία.

    Μάθε από τα λάθη σου

    Όπως προαναφέραμε λάθη κάνουνε όλοι. Όταν ξεκινήσεις να ποντάρεις με βάση την αξία, θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα έχεις εκτιμήσει σωστά τις καταστάσεις. Και δεν εννοούμε ότι δεν θα πιάσεις το σημείο, αλλά θα έχει λαθέψει σε όλους τους παράγοντας που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Αν δηλαδή έχεις πάρει λάθος πληροφορία από ένα site, μην το εμπιστευτείς ξανά. Αν ο προπονητής «μένει μέχρι να φύγει», αλλά αυτό κρατά μήνες, μην βάλεις στην εξίσωση πιθανή αποχώρηση σε περίπτωση ήττας και άλλα πολλά. Δες λοιπόν που έβγαλες σωστά συμπεράσματα και με ποιον τρόπο και που υπήρξε αστοχία, ώστε να μην υποπέσεις στις ίδιες παγίδες.

    0% γκανιότα

    Εδώ το λάθος του bookmaker έχει διπλή αξία για εμάς, τους παίκτες. Όταν σε ένα ματς δεν υπάρχει γκανιότα για την εταιρεία, αυτομάτως οι αποδόσεις παίρνουν τον ανήφορο. Ως εκ τούτου ένας συνδυασμός ήδη υψηλής απόδοσης με λάθος εκτίμηση από την πλευρά του trader κυριολεκτικά μπορεί να εκτοξεύσει την απόδοση ενός σημείου σε μη ρεαλιστικές τιμές. Παιχνίδια με 0% γκανιότα προσφέρει με μεγάλη συχνότητα ο Στοίχημαν, ενώ εξαιρετική περίπτωση είναι και το 5% που δίνει σε επιλεγμένες αναμετρήσεις η sportingbet, ποσοστό που επίσης «μπουστάρει» τις αποδόσεις.

    H γνώμη του topbookmakers.com.cy 

    ➱ Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε πως το value betting είναι αρκετά σημαντικό στο στοίχημα, διότι αν εφαρμοστεί σωστά θα προσφέρει μακροχρόνιο όφελος στους παίκτες.

    ➱ Για να γίνει όμως σωστή εκτέλεση του συστήματος αυτού, πρέπει να υπάρχει προσήλωση στο πλάνο μέχρι τέλους και φυσικά πάνω από όλα η απαραίτητη γνώση και εμπειρία, ώστε μέσω αυτών να εξάγονται τα σωστά συμπεράσματα για την αξία ή όχι ενός στοιχήματος.

    Σχόλια
    
    Προσφορά καλωσορίσματος με 10€ Free Bet χωρίς κατάθεση*
    • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Που θα κάνει εγγραφή
    • 10€ FREE BET Χωρίς κατάθεση*
    • & BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy