Menu

    Διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα

    στρατηγικη για Διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημαΕίναι πολύ εύκολο να ψάχνουμε πάντα την αιτία του κακού σε κάτι έξω από εμάς. Σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Είναι πολύ βολικό να ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο στο στοίχημα. Αν ο τάδε παίκτης δεν έχανε το τετ – α – τετ, αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι, αν δεν έβρεχε και πολλά άλλα. Τα «αν» είναι ατελείωτα ενώ περνάνε και σε μεταφυσικό επίπεδο, για την «γκίνια» τη «ρέντα» και ότι άλλο βάζει ο νους σας για ότι «μπορεί να επηρεάσει» τα πονταρίσματά σας.

    Η αλήθεια είναι μία. Ο μόνος που ευθύνεται για τις απώλειες, αλλά και που καρπώνεται τις επιτυχίες είστε εσείς ο ίδιος. Όταν το παιχνίδι γίνεται δίχως πλάνο, στόχο, «στεγανά», στρατηγική τόσο στις επιλογές όσο και στα χρήματα, τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε απώλειες (κι ίσως να είναι αρκετές).

    Προφανώς κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα γύρω απ’ το στοίχημα και σίγουρα δεν θα σας δώσουμε τη μαγική συνταγή της απόλυτης επιτυχίας και του σίγουρου κέρδους. Μέσα από χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα όμως, έχουμε συγκεντρώσει αρκετές συμβουλές και εμπειρίες που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. Αν αφιερώσετε μόλις πέντε λεπτά θα μάθετε ορισμένα χρήσιμα tips, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να κερδίσετε στο στοίχημα κυρίως μέσα από τη σωστή διαχείριση κεφαλαίου.

    Δύο σημαντικές συμβουλές για να βελτιώσεις το παιχνίδι σου

    ➤ Είναι απολύτως απαραίτητο να ορίσεις το κεφάλαιο που είσαι αποφασισμένος να ρισκάρεις πριν ξεκινήσει η σεζόν, το αποκαλούμενο και bank roll. Καλώς ή κακώς χωρίς αυτό δεν υπάρχει η έννοια διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημα.

    ➤ Επίλεξε οπωσδήποτε το ύψος των πονταρισμάτων σου. Πότε, πως και γιατί θα αλλάξεις το stake, ποιες προϋποθέσεις είναι απαραίτητο να πληρούνται για να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν δεν έχεις αποφασίσει για αυτά, τότε είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να βρεθείς στο αποκαλούμενο κυνήγι των χαμένων και πίστεψε το… αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το άμεσο ρεφάρισμα κάτω από συνθήκες πανικού και χασούρας είναι σχεδόν πάντα καταστροφικό για τον παίκτη.

    ➦ Παίξε με αποκλειστικό bonus 120€

    Στρατηγική και είδη σωστών πονταρισμάτων

    Μην πιστέψεις ποτέ ότι είσαι ξεχωριστός, κλείσε τα αυτιά σου στην αποθέωση των άλλων, όταν έχεις περάσει «αέρα» τέσσερα ή πέντε ή ακόμη περισσότερα πονταρίσματα στη σειρά. Τα γρήγορα λεφτά… γρήγορα χάνονται. Μην «γλυκαθείς» από ένα μεγάλο κέρδος και κυρίως μην πεις ποτέ: «Έλα μωρέ από τα κερδισμένα παίζω». Μην ξεχνάς ότι τα κερδισμένα είναι πια δικά σου λεφτά, δεν στα χάρισε κανείς, τα κέρδισες ρισκάροντας απέναντι στον μπουκ. Ένα – δύο στραβοπατήματα, μια δυνατή «σφαλιάρα» και ίσως βρεθείς μπροστά σε ηχηρές απώλειες. Κατά τραγική ειρωνία, αυτό συμβαίνει συχνά όταν παίζεις με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, έχοντας «φουσκώσει» από τις στοιχηματικές επιτυχίες σου.

    Υπάρχουν λοιπόν ορισμένες στρατηγικές και είδη πονταρισμάτων, με τα οποία μπορείς να θέσεις τα δικά σου όρια ανάλογα με το bankroll, τις ανάγκες και τους στόχους που έχεις.

    ➥ Επίπεδο Ποντάρισμα (Flat Stake)

    Ποντάρεις το ίδιο ποσό σε κάθε στοίχημα. Ορίζεις το ποσό που θα ρισκάρεις για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όταν παρέλθει αυτό το χρονικό όριο, τότε κάνεις τον απολογισμό σου. Απαραίτητη προϋπόθεση να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος. Μην πεις ποτέ ότι αυτό το ματς το πιστεύεις πολύ και θα αυξήσεις το stake σου, ή αυτό το φοβάσαι και θα βάλεις λιγότερα.

    Αν θες να μπεις σε επί μέρους κατηγορίες στο συγκεκριμένο είδος τότε μπορείς να κάνεις το εξής: Να ορίσεις ένα ποσό για τις τάδε αποδόσεις (π.χ. 10 ευρώ για τα ματς από 1.20 ως 1.80 κι ένα άλλο ποσό για άλλες αποδόσεις (π.χ. 5 ευρώ από 1.81 ως 2.40) και ούτω καθεξής.

    Αυτή είναι η πιο αμυντική και «safe» τακτική, η οποία έχει ως πρώτο στόχο την διαφυλάξη του κεφαλαίου και στη συνέχεια το κυνήγι για μεγαλύτερα κέρδη.

    ➥ Ποντάρισμα με μονάδες (Unit Stake)

    Διαχείριση κεφαλαίου στο στοίχημαΣε αυτήν την περίπτωση παίζει σημαντικό ρόλο η εκτίμηση του παίκτη και η βεβαιότητα του για την κάθε επιλογή. Πρέπει να είσαι αρκετά έμπειρος και ψημένος στοιχηματικά για να πάρεις αυτόν τον δρόμο. Κατηγοριοποιείς τα παιχνίδια στην κλίμακα του 10. Για παράδειγμα το 9 ως 10 δείχνει μεγάλη βεβαιότητα επαλήθευσης, το 7-8 είναι αρκετά πιθανό και όσο πέφτει η κλίμακα τόσο πιο πολύ το φοβάσαι. Ορίζεις ξανά το αρχικό σου ποντάρισμα κι αν για παράδειγμα είναι 10 ευρώ στην πρώτη περίπτωση θα παίξεις 10×10=100 ευρώ, ενώ στην τρίτη 10×5=50 ευρώ.

    Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία να κάνουν εσφαλμένες εκτιμήσεις, οι οποίες θα έχουν ως συνέπεια λάθος ποσά στα πονταρίσματα.

    ➥ Ποντάρισμα με προοδευτικό κέρδος (Progressive Profit) 

    Εδώ κυριαρχεί η λογική του παίζω από το κέρδος. Ποντάρεις σε σημεία που είναι εύκολο να επαληθευτούν σε σχετικά μικρές αποδόσεις. Αν κερδίσεις το πρώτο σου στοίχημα, τότε το κέρδος που θα προκύψει, τοποθετείται στο επόμενο ποντάρισμα, ώστε να αυξήσεις τα κέρδη σου ακόμη περισσότερο. Το πρόβλημα σε αυτό το είδος είναι πως ενδέχεται να χάσεις το πρώτο σου ποντάρισμα, ενώ για να βγάλεις ένα σημαντικό κέρδος θα πρέπει να κάνεις ένα καλό νικηφόρο σερί.

    ➥ Ποσοστιαίο Ποντάρισμα (Percentage Stake)

    Αποφασίζεις εκ των προτέρων ποιο θα είναι το ποσοστό του κεφαλαίου σου που θα ρισκάρεις σε κάθε ποντάρισμα. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει σταθερό χρηματικό ποντάρισμα καθώς το ποσοστό είναι αυτό που μένει αμετάβλητο. Αν π.χ. έχεις €100 bankroll και αποφασίσεις να ποντάρεις το 10% του κεφαλαίου σου, τότε το πρώτο «χτύπημα» θα είναι 10 ευρώ. Αν κερδίσεις και το κεφάλαιό σου γίνει 110, το επόμενο ποντάρισμα θα είναι στα 11 ευρώ.

    H γνώμη του topbookmakers.com.cy 

    ➪ Όπως είναι προφανές και οι τέσσερις στρατηγικές έχουν τα δυνατά και αδύναμα σημεία τους.

    ➪ Σε κάθε περίπτωση ότι κι αν επιλέξετε, πρέπει να το κάνετε με συνέπεια και γνωρίζοντας πότε πρέπει να σταματήσετε, είτε χάνετε είτε κερδίζετε.

    ➪ Κατόπιν κάντε τον απολογισμό σας, σκεφτείτε τι σας ταιριάζει και τι όχι και πάνω από όλα να θυμάστε: Στο στοίχημα οι σωστές αποφάσεις παίρνονται με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και προκαθορισμένο ποντάρισμα.

    Παίξε με τις καλύτερες αποδόσεις

    BookmakersWhy to Bet 
    Stoiximan
    • Bonus εγγραφής έως 100€
    • Καθημερινοί αγώνες με 0% γκανιότα
    • Οι πιο γρήγορες αναλήψεις στην αγορά
    Παίξε Τώρα
    Novibet cy
    • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
    • Δεκάδες επιλογές στοιχημάτων
    • Δυνατότητα bet request
    Παίξε Τώρα
    Fonbet
    • Κορυφαίο Bonus ως 300€
    • Πολύ καλές αποδόσεις
    • Γρήγορες Αναλήψεις
    Παίξε Τώρα
    Opapbet
    • Μπόνους Εγγραφής
    • Εύκολη πλοήγηση
    • Free bet ταυτοποίησης
    Παίξε Τώρα
    Bet365
    • Πανίσχυρη οικονομικά
    • Κορυφαίες αποδόσεις
    • Πλούσιο Live Betting 
    Παίξε Τώρα
    Betonalfa
    • 100% Bonus έως 100€
    • Σύγχρονη σελίδα
    • Aξιοπιστία & Ασφάλεια
    Παίξε Τώρα
    Ubet
    • Πολύ μεγάλο Bonus εγγραφής
    • Καθημερινές προσφορές
    • 5€ Χωρίς Κατάθεση
    Παίξε Τώρα
    Σχόλια
    
    Προσφορά καλωσορίσματος με 10€ Free Bet χωρίς κατάθεση*
    • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Που θα κάνει εγγραφή
    • 10€ FREE BET Χωρίς κατάθεση*
    • & BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy