Menu

    Το νέο νομοσχέδιο τυχερών παιγνίων οδεύει προς τις Ευρωπαϊκές Αρχές

    Όπως πολλάκις έχετε ενημερωθεί από την συντακτική ομάδα του topbookmakers.com.cy, η συμφωνία που είχε επέλθει μεταξύ Κυπριακού κράτους και ΟΠΑΠ κρινόταν ετεροβαρής από πολλούς παράγοντες, ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση και ως εκ τούτου επέρχονται αλλαγές.

    Το νέο νομοσχέδιο που έχει συνταχθεί εδώ και ένα χρόνο, θα «ταξιδέψει» στους αρμοδίους των Ευρωπαϊκών Αρχών με τίτλο «περί ορισμένων τυχερών παιχνιδιών νόμος του 2017» και πρόκειται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα συμφωνία.

    Σε σημείωμα που συνοδεύει το νομοσχέδιο ορίζονται και οι λόγοι κατάργησης της συμφωνίας και αντικατάστασης της. Αναφέρεται δε ότι προνοείται η χορήγηση αποκλειστικότητας διεξαγωγής ορισμένων τυχερών παιχνιδιών, (ένας πάροχος υπό όρους και προϋποθέσεις) η οργάνωση αυτών καθώς και η λειτουργία, παροχή και επόπτευση.

    Ο λόγος που θα υπάρχει μονοπώλιο, σύμφωνα με ότι αναγράφεται στο σημείωμα, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

    Ο ΟΠΑΠ θα έχει προτεραιότητα στην διαπραγμάτευση με το κράτος πριν γίνουν επαφές με οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο. Ο λόγος που το Κυπριακό κράτος ζητά τη βοήθεια των Ευρωπαϊκών Αρχών, είναι πως μετά τη συζήτηση που διεξήχθη στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών επήλθαν σημαντικές αλλαγές.

    Ο έλεγχος του κράτους στον αποκλειστικό πάροχο και στα προσφερόμενα παιχνίδια, θα γίνεται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, όσον αφορά την καταστολή. Σχετικά με την πρόληψη, θα υπάρχει τριμελής επιτροπή ελέγχου με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε συνάφεια με τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και του παράνομου τζόγου.

    Διασφάλιση κρατικού συμφέροντος

    Το νέο νομοσχέδιο έχει συνταχτεί σύμφωνα με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, ενώ δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στο μονοπώλιο, με σκοπό τον αυστηρότερο και αποτελεσματικό δυνατό κρατικό έλεγχο

    Σύμφωνα με αυτό λοιπόν ο αποκλειστικός πάροχος θα καταβάλει φόρο επί των μεικτών κερδών από τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, σε μηνιαία βάση.

    Επίσης η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων θα έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις και πρόστιμα στον πάροχο σε περίπτωση παραβάσεως. Τέλος συντάσσονται νέες ποινικές διατάξεις σχετικά με αδικήματα όπως αυτά ορίζονται στο νέο νομοσχέδιο.

     

    Σχόλια
    
    Προσφορά καλωσορίσματος με 10€ Free Bet χωρίς κατάθεση*
    • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Που θα κάνει εγγραφή
    • 10€ FREE BET Χωρίς κατάθεση*
    • & BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy