Menu

    Η πολιτική βούληση κρίνει τις διεκδικήσεις κράτους από ΟΠΑΠ

     

    ΟΠΑΠ Κύπρος_10Ο Εισαγγελέας κ. Κώστας Κληρίδης απάντησε σε επιστολή του κ. Χάρη Γεωργιάδη, με την οποία ζητούταν η νομική συμβουλή της αρμόδιας υπηρεσίας, σχετικά με τις ενέργειες που μπορεί να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατίας, ώστε να διεκδικήσει απολεσθέντα ποσά από τον ΟΠΑΠ.

    Ο κ. Κληρίδης τόνισε λοιπόν πως από εδώ και πέρα το θέμα έχει να κάνει με την πολιτική βούληση που θα υπάρξει ή όχι, καθώς από την πλευρά της η νομική υπηρεσία φρονεί πως η συμφωνία είχε εφαρμοστεί με λανθασμένο τρόπο.

    Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας ανέφερε: «Ως προς την παράκληση σας για παροχή συμβουλής για τα επόμενα βήματα και ενδεχόμενες ενέργειες της κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να παρατηρήσω ότι το θέμα τούτο επαφίεται στην πολιτική σας βούληση και σε ανάλογες οδηγίες. Αν εσείς θεωρείτε ότι ο τρόπος τούτος έχει προκαλέσει σοβαρή οικονομική απώλεια στη Δημοκρατία και εάν ναι, επιθυμείτε να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για ανάκτηση απολεσθέντων ποσών, ή για τερματισμό της συμφωνίας κλπ, επαφίεται σε σας να το κρίνετε και να μας δώσετε οδηγίες».

    Αναφορικά με τη λέξη «λογίζονται» που είναι στη συμφωνία, αναφορικά με τα έξοδα του ΟΠΑΠ, ο κ. Κληρίδης παραπέμπει στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, τονίζοντας ότι η λέξη «λογίζομαι» σημαίνει «θεωρούμαι».

    Ως εκ τούτου συνέχισε: «Επομένως κάτι που ‘λογίζεται’ είναι κάτι θεωρούμενο, εκλαμβανόμενο για σκοπούς μιας συμφωνίας ή ενός νόμου και όχι κάτι το θεωρητικό, μη πραγματικό».

    Ο Εισαγγελέας λοιπόν έχει δώσει πλέον την «μπάλα» και το «γήπεδο» στο Υπουργείο Οικονομικών και στο κράτος, αφού είναι πλέον δικό τους αν θα διεκδικήσουν κάτι από τον ΟΠΑΠ.

    Από τη μεριά τους το Υπουργείο και το Γενικό Λογιστήριο, αναγνωρίζουν μεν ως ετεροβαρή τη συμφωνία για το κράτος, αλλά υποστηρίζουν ότι εφαρμόζεται με τον ορθό τρόπο.

    Μιλώντας στο ΡΙΚ ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα μελετήσει την απάντηση της επιστολής και θα αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες εντός της εβδομάδας. Η επιτροπή από τη μεριά της, μέσω του προέδρου της τόνισε ότι ανά 15νθήμερο θα επανέρχεται στο θέμα, μέχρι το κράτος να διεκδικήσει αυτά που πρέπει από τον ΟΠΑΠ.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy