Menu

    Μέσω Μ.Βρετανίας και Μάλτας μπλόκο στη συμφωνία ΟΠΑΠ-Κράτους

    Κύπρος νομοθεσία στοίχημαΈχει συζητηθεί πολλάκις στο παρελθόν η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΟΠΑΠ Κύπρου και το κατά πόσον αυτή είναι ετεροβαρής για το Κράτος.

    Η σύμβαση λοιπόν που απέστειλε η Επιτροπή Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να επιστραφεί στην Κύπρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «24», αφού πρέπει να επανεξεταστούν οι διατάξεις και οι όροι που δεν είναι σύμφωνοι με το κοινοτικό δίκαιο. Ο λόγος είναι πως η σύμβαση φαίνεται να είναι αντίθετη με τις προβλέψεις της Συνθήκης της Ρώμης περί μονοπωλίου. Εδώ εμπλέκονται η Μεγάλη Βρετανία και η Μάλτα, οι οποίες ήταν τα κράτη-μέλη που εξέφρασαν τις εντονότερες αντιρρήσεις.

    Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς αμφότερα είναι δύο κράτη με έντονη δραστηριότητα στο online gambling πανευρωπαϊκά.

    Τι αλλάζει;

    Αυτό είναι το μεγαλύτερο και μέχρι τώρα αναπάντητο ερώτημα. Αν όντως χρειαστούν αλλαγές που θα γίνουν αυτέ και ποιες θα είναι; Θα γίνει ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου ή όχι;

    Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τη σύμβαση, η Κυπριακή Δημοκρατία θα εισπράττει το 22,5% επί των ακαθάριστων εσόδων της ΟΠΑΠ Κύπρου, το 2,5% θα διατίθεται από μία επιτροπή στην οποία έχουν συμμετοχή το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών και θα πηγαίνει σε για φιλανθρωπικούς, εκπαιδευτικούς και αθλητικούς σκοπούς, ενώ το άλλο 2,5% θα το διαχειρίζεται εν λευκώ ο ΟΠΑΠ, όπως άλλωστε πράττει μέχρι σήμερα, αλλά με το ποσοστό αυτή τη στιγμή να είναι στο 1%.

    Υπάρχει η αίσθηση ότι η συμφωνία είναι ιδιαίτερα ετεροβαρής και στο παρελθόν έχουν υπάρξει άμεσες αντιδράσεις από φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έχετε ενημερωθεί πολλάκις μέσα από την ιστοσελίδα μας.

    Νέο Certiotari κατά της Αστυνομίας

    Στο μεταξύ τρέχουν οι εξελίξεις αναφορικά και με τις δύο αναβολές στα εντάλματα έρευνας των υποστατικών της εταιρείας, όπως είχε εκδώσει αρχικά το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας.

    Το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα για αναστολή του εντάλματος έρευνας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για έκδοση Certiorari, καθώς επίσης και όποιων άλλων διαδικασιών απορρέουν από το ένταλμα έρευνας, καθώς και της χρήσης και/ή διανομής των δεδομένων που λήφθηκαν στη βάση του εντάλματος.

    Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει από τη μεριά του ότι το ένταλμά είναι προϊόν δικαστικής πλάνης και κατάχρησης της δικαστική διαδικασίας.

    Η Δικαστής αναφέρει στην απόφασή της: «Είναι κατάληξή μου ότι διαπιστώνεται η ύπαρξη εκ πρώτης όψεως συζητήσιμης υπόθεσης, τα δεδομένα που έλαβα υπόψη μου ότι στοιχειοθετούν την εκ πρώτης όψεως συζητήσιμη υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, η εξέταση του κατά πόσον ήταν εύλογη η ικανοποίηση του κατώτερου Δικαστηρίου ως προς την αναγκαιότητα έκδοσης του εντάλματος έρευνας, όπως ορίζει το άρθρο 27 του ΚΕΦ. 155, στη βάση των γεγονότων που τέθηκαν ενώπιόν του».

    Ως εκ τούτου ολοκλήρωσε: «Παραχωρείται η αιτούμενη άδεια για καταχώριση δια κλήσεως αίτησης για Certiorari, ως το αιτητικό Α της αίτησης, για τους συγκεκριμένους λόγους που οι αιτητές προβάλλουν στην υπό κρίση αίτηση».

    Σχόλια
    
    Προσφορά καλωσορίσματος με 10€ Free Bet χωρίς κατάθεση*
    • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Που θα κάνει εγγραφή
    • 10€ FREE BET Χωρίς κατάθεση*
    • & BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy