Menu

    Έρευνα κόλαφος: Το 75% παίζουν τυχερά παιχνίδια

    ΚύπριοιΗ εταιρία ερευνών IMR πραγματοποίησε την πρώτη Παγκύπρια έρευνα σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων σχετικά με το πως ασκείται επιρροή και υποκίνηση προς τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και τα συνήθη χαρακτηριστικά των φανατικών με αυτά. Το 75% του συνολικού πληθυσμού άνω των 15 ετών ασχολείται με τυχερά παιχνίδια, ενώ το 6% δείχνει σημάδια έντονου εθισμού και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προβληματικοί παίκτες. Η έρευνα εστίασε επίσης και στην ηλικία στην οποία ξεκινάνε οι Κύπριοι την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στα 12,5 έτη.

    Η έρευνα στόχευσε στο να αναδείξει την κλίμακα συμμετοχής των Κυπρίων στα τυχερά παιχνίδια, το ποσοστό των προβληματικών παικτών καθώς και την συχνότητα ενασχόλησης με αυτά, και μια γενικότερη ανάλυση των χαρακτηριστικών (δημογραφικών και συμπεριφορικών) των παθολογικών παικτών. Έμφαση δόθηκε επίσης στην παρακίνηση των ανηλίκων προς τα τυχερά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, για τον μέσο όρο ηλικίας των 12,5 ετών σχετικά με την πρώτη ενασχόληση, το 31% το έκανε παρουσία του πατέρα, 22% με φιλικό πρόσωπο, 19% με την μητέρα, 8% με αδερφό ή αδερφή, και τέλος 5% με τον παππού της οικογενείας. Συνειδητοποιημένοι φαίνονται οι Κύπριοι σχετικά με τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους, καθώς το 85% συνηγορεί στο ότι ο ρόλος της πολιτείας σχετικά με την αυστηρή ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να είναι πιο έντονος.

    H Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου τόνισε την ανάγκη για ενοποίηση όλων των αρχών που συμμετείχαν στην καταπολέμηση του φαινομένου έτσι ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και οργανωμένες προσπάθειες με την δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το θέμα.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy