Menu

    Αυτό είναι το ποσοστό των Κυπρίων που συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια!

    Ποσοστό Κυπρίων στα τυχερά παιχνίδιαΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (ΕΑΣ) το 75% των Κυπριών ηλικίας άνω των 15 ετών συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός πως από αυτό το ποσοστό, μόλις το 6% παρουσιάζει παθολογική εξάρτηση. Πάντως η εθνική αρχή στοιχημάτων διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος είναι σε καλύτερο επίπεδο από ότι είναι τα υπόλοιπα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το 92% συγκεκριμένα, έχουν δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή τους τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

    Οι δηλώσεις της Υπουργού Οικονομικών

    «Ως κυβέρνηση διαχωρίσαμε την θέση μας από διαχρονικές προσεγγίσεις δογματικής άρνησης, που μέσα από την απόλυτη απαγόρευση, απλώς άφηναν το πεδίο ανοικτό στην παράνομη και αρρύθμιστη αγορά.»

    Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, σημείωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας από το 75% του πληθυσμού που ασχολήθηκε με τυχερά παιχνίδια, το 81% έχει κοινωνική ενασχόληση, το 13% έχει πιθανότητα να έχει προβληματική ενασχόληση και το 6% παρουσιάζει ήδη παθολογική ή προβληματική ενασχόληση: «Στοιχεία τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας ανησυχήσουν. Δεν μας ανησυχούν γιατί είμαστε σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση με άλλα κράτη μέλη καθώς επίσης και σε ένα επίπεδο το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε αν πραγματικά θέλουμε να το δούμε κατάματα και να θέσουμε τα σωστά μέτρα στην κοινωνία.»

    Οι δηλώσεις του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

    «Είμαστε στο στάδιο σχεδιασμού της στρατηγικής μας. Σύντομα θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και θα είμαστε σε θέση να αρχίσουμε την εφαρμογή του», εξηγησε ο πρόεδρος της εθνικής αρχής παιγνίων και εποπτείας καζίνο, Χρίστος Μαυρέλλης.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy