Menu

    Οδηγός για το Ασιατικό χάντικαπ

    ασιατικό χάντικαπ asian handicapΑν έχετε αρχίσει να μπαίνετε πιο “βαθιά” στο χώρο του στοιχήματος, είναι πιθανό να έχετε συναντήσει τον όρο ασιατικό χάντικαπ. Όπως μαρτυρά η ονομασία του, οι ρίζες του προέρχονται από την Ασία, συγκεκριμένα από την Ινδονησία, όπου και αποκαλείται “hang cheng“. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως μειώνει τα πιθανά αποτελέσματα ενός αγώνα από 3 (1-Χ-2) σε 2. Οι περισσότεροι παίκτες το προτιμούν εξαιτίας των ψηλότερων αποδόσεων, αναμέσα τους και αρκετοί Κύπριοι, που επιλέγουν την Bet365 cy, μια από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο, που διαθέτει αρκετές ασιατικές επιλογές.

    Κάτι που ενδέχεται να σας μπερδέψει στα ασιατικά χάντικαπ, είναι πως ανάλογα με την εταιρεία που στοιχηματίζετε, είναι πιθανό να δείτε να αποτυπώνονται με διαφορετικούς τρόπους. Παρακάτω, επιχειρούμε να σας δώσουμε μία καλύτερη εικόνα για τους διάφορους τύπους των asian handicap.

    Aσιατικό χάντικαπ 0 (AH 0:0)

    Το ασιατικό αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι συνώνυμο με το Draw No Bet (ισοπαλία όχι στοίχημα). Σας συμβουλεύουμε να το επιλέξετε αν πιστεύετε ότι η ομάδα που προβλέπετε ότι θα κερδίσει, ίσως τελικά δυσκολευτεί και μείνει στην ισοπαλία. Αν όντως γίνει αυτό τότε δε χάνετε το στοιχημά σας καθώς το ποντάρισμά σας θα σας επιστραφεί (Push).

    ➦ Παίξε με αποκλειστικό bonus 120€

    Aσιατικό χάντικαπ -0.25 ή +0.25

    Εδώ συναντάμε ένα κάπως πιο πολύπλοκο ασιατικό χάντικαπ που μπορεί αρχικά να σας μπερδέψει. Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό, θα το δούμε με ένα παράδειγμα.

    Μελέτη Περίπτωσης Ι

    ➥ Έστω ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους. Αν ποντάρετε 100 ευρώ στη Ρεάλ με -0.25 χάντικαπ σε απόδοση 2.30 και κερδίσει η Ρεάλ, τότε θα πάρετε 230 ευρώ.

    ➧ Σε περίπτωση ισοπαλίας παίρνετε πίσω το μισό σας ποντάρισμα (50 ευρώ), ενώ αν εμφανιστεί το διπλό τότε θα χάσετε ολόκληρο το ποσό που ποντάρατε.

    ➧ Τώρα αν επιλέξετε το διπλό της Γιουβέντους με +0.25, σε περίπτωση που ο αγώνας λήξει ισόπαλος τότε παίρνετε πίσω το μισό σας ποντάρισμα (50€) ενώ το άλλο μισό κερδίζει και πολλαπλασιάζεται με την κανονική απόδοση (50€ x 2.30 = 115€). Αν η Γηραιά Κυρία πάρει την νίκη, τότε κερδίζετε ολόκληρο το στοίχημα σας.

    Aσιατικό χάντικαπ-0.50 ή +0.50

    Πολλοί το θεωρούν ως το πιο εύκολο ασιατικό. Ο λόγος είναι απλός. Είναι ένα “καθαρό” σημείο, καθώς αν παίξετε άσσο με -0.50 είναι σαν να έχετε ποντάρει σε κανονικό άσσο. Αν εμφανιστεί η ισοπαλία ή το διπλό τότε η επιλογή σας θα διευθετηθεί ως χαμένη. Τώρα θα αναρωτηθείτε “γιατί να μην παίξει κάποιος απλά άσσο;” Η απάντηση βρίσκεται στην απόδοση. Σε όσες εταιρείες προσφέρεται η τριπλή επιλογή (1X2) και το ασιατικό χάντικαπ, παραδοσιακά θα βρείτε υψηλότερες αποδόσεις, αφού το ασιατικό έχει μικρότερη γκανιότα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε περίπτωση που η επιλογή σας είναι το διπλό με +0.5 χάντικαπ. Σε ισοπαλία ή νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας κερδίζετε, ενώ με οποιοδήποτε αποτέλεσμα-νίκη της γηπεδούχου ομάδας χάνετε.

    Καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με ασιατικό χάντικαπ

    BookmakersWhy to Bet 
    Bet365
    • Πανίσχυρη οικονομικά
    • Κορυφαίες αποδόσεις
    • Πλούσιο Live Betting 
    Παίξε Τώρα

    Aσιατικό χάντικαπ -0.75 ή +0.75

    Επιστρέφουμε στα λίγο πολύπλοκα. Το στοίχημα αυτό είναι στην ουσία δύο στοιχήματα.

    Μελέτη Περίπτωσης ΙΙ

    ➣ Αν ποντάρετε 10 ευρώ σε ένα άσσο -0.75 με απόδοση 3.00 είναι σα να ποντάρετε 5 ευρώ στον άσσο -0.50 και 5 ευρώ στον άσσο -1.

    ➣ Αν η ομάδα σας κερδίσει με 1 γκολ διαφορά τότε θα πάρετε το μισό κέρδος και το μισό ποντάρισμα σας πίσω, ενώ με 2+ γκολ διαφορά θα επωφεληθείτε ολόκληρο το κέρδος. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας της ομάδας σας το ποντάρισμά σας δυστυχώς θα χαθεί.

    ➣ Αν ποντάρετε στην ομάδα που έχει το εικονικό προβάδισμα +0.75 θα κερδίσετε αν το αποτέλεσμα είναι ισοπαλία ή νίκη της ομάδας σας, και θα χάσετε το μισό σας ποντάρισμα αν έρθει άσσος με διαφορά ενός γκολ. Σε περίπτωση που η ομάδα σας χάσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά, χάνετε το ποσό που ποντάρατε.

    Aσιατικό χάντικαπ -1 ή +1

    Εφόσον ποντάρετε στο -1, κερδίζετε όταν η ομάδα σας νικήσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αν η ομάδα σας φέρει ισοπαλία ή χάσει τότε το ποντάρισμά σας χάνεται, ενώ σε περίπτωση που η ομάδα που επιλέξατε κερδίσει με μόνο ένα γκολ διαφορά σας επιστρέφετε το ποσό που ποντάρατε. Αν πάλι ποντάρετε στο +1 χάνετε σε ήττα της ομάδας σας με διαφορά 2 ή περισσότερων γκολ. Σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ θα πάρετε πίσω το ποντάρισμα σας, ενώ σε ισοπαλία ή νίκη της ομάδας σας το στοίχημα σας θα είναι κερδισμένο.

    Aσιατικό χάντικαπ -1.25 ή +1.25

    Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω, πιστεύουμε πως έχετε μπει στο νόημα. Αν η ομάδα που επιλέξατε με χάντικαπ -1.25 κερδίσει με 2+ γκολ διαφορά τότε το στοίχημα σας κερδίζει.

    • Στην περίπτωση που η ομάδα σας κερδίσει με μόλις ένα γκολ διαφορά, παίρνετε πίσω το μισό σας ποντάρισμα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάνετε τα λεφτά που στοιχηματίσατε.
    • Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει την ομάδα που έχει υπέρ της χάντικαπ +1.25, θα κερδίσετε σε πιθανή ισοπαλία ή νίκη της.
    • Σε ήττα με ένα γκολ διαφορά θα πάρετε πίσω το μισό σας ποντάρισμα και το άλλο μισό θα πολλαπλασιαστεί με την κανονική απόδοση, ενώ χάνετε το στοίχημα σε περίπτωση ήττας της ομάδας σας με 2 ή περισσότερα τέρματα διαφορά.

    Ασιατικό χάντικαπ -1.50 ή +1.50

    ασιατικό χάντικαπ asian handicapΕδώ έχουμε άλλο ένα ξεκάθαρο χάντικαπ. Ποντάρετε για παράδειγμα στον άσσο με χάντικαπ -1.50. Σε νίκη της ομάδας σας με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά κερδίζετε, αλλιώς το στοίχημά σας είναι χαμένο. Αν τώρα επιλέξατε το διπλό με +1.50, κερδίζετε με νίκη, ισοπαλία ή ήττα της φιλοξενούμενης ομάδας με 1 γκολ διαφορά και χάνετε σε ήττα της με 2 ή περισσότερα γκολ.

    Ασιατικό χάντικαπ -1.75 ή 1.75

    Σε αυτό το ασιατικό χάντικαπ ισχύει ότι και στο -0.75 ή +0.75. Είναι σαν να ποντάρετε σε 2 ξεχωριστά στοιχήματα

    Έχετε μπροστά σας τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια και θέλετε να ποντάρετε στον άσσο με χάντικαπ -1.75.

    ➤ Αν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει με 3 ή περισσότερα γκολ διαφορά παίρνετε ολόκληρο το κέρδος.

    90% Complete

    ➤ Αν κερδίσει με 2 γκολ διαφορά κερδίζετε το μισό στοιχήμα και παίρνετε πίσω το μισό σας ποντάρισμα

    50% Complete

    Σε περίπτωση που κερδίσει με 1 γκολ διαφορά χάνετε το στοίχημα. Με ισοπαλία ή νίκη της Ομόνοιας πάλι χάνετε ολόκληρο το ποντάρισμά σας.

    10% Complete

    Το αντιστρόφως ανάλογο θα συμβεί αν ποντάρετε στο διπλό με ασιατικό χάντικαπ +1.75. Νίκη ή ισοπαλία της Ομόνοιας ισοδυναμεί με νίκη του στοιχήματός σας, όπως και μια ήττα της Ομόνοιας με 1 γκολ διαφορά. Νίκη του ΑΠΟΕΛ με 2 γκολ διαφορά σας επιστρέφει πίσω το μισό σας ποντάρισμα και το άλλο μισό χάνεται. Σε νίκη του ΑΠΟΕΛ με 3+ γκολ διαφορά δυστυχώς χάνετε ολόκληρο το ποσό του στοιχήματος σας.

    ➦ Καθημερινές προσφορές & εξαιρετικό live

    Ασιατικό χάντικαπ -2 ή +2

    Αν εδώ ποντάρετε στη νίκη μίας ομάδας με χάντικαπ -2 κερδίζετε σε περίπτωση που η ομάδα αυτή κερδίσει τον αγώνα με 3 ή περισσότερα γκολ διαφορά. Στην περίπτωση νίκης της ομάδας σας με ακριβώς 2 γκολ διαφορά το ποντάρισμα σας επιστρέφεται, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα χάνεται. Αν τώρα ποντάρατε στην ομάδα που έχει ασιατικό χάντικαπ +2 θα χάσετε τα λεφτά σας μόνο σε περίπτωση ήττας με 3+ γκολ διαφορά. Σε ήττα με 2 γκολ διαφορά θα σας επιστραφεί το ποντάρισμα σας, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, νίκης ή ήττας της ομάδας σας με 1 μόνο γκολ διαφορά θα κερδίσετε.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy