Menu

    Goal-goal Αναλυτικός οδηγός και Στρατηγική

    goal goalTo goal-goal, ή αμφίσκορο όπως μάθαμε να το αποκαλούμε στα πρακτορεία, είναι μία επιλογή η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των παικτών του στοιχήματος. Η συγκεκριμένη αγορά είναι αρκετά ξεκάθαρη, ακόμη κι για όσους ξεκινούν τώρα στο «στίβο» του online betting, καθώς Goal-goal σημαίνει ότι και οι δύο ομάδες θα καταφέρουν να σκοράρουν από ένα τουλάχιστον τέρμα στον μεταξύ τους αγώνα.

    Η απλή αυτή εξήγηση έχει δημιουργήσει την εντύπωση πως πρόκειται για μια εύκολη αγορά. Με μία πρώτη ματιά βλέπουμε πως σε τέσσερις από τις κορυφαίες λίγκες στην Ευρώπη (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία), την τελευταία πενταετία το 51% των παιχνιδιών επιβεβαιώνουν το goal-goal. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην «ανάλαφρη» διαπίστωση πως οι πιθανότητες για νίκη είναι μοιρασμένες, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες και συγκεκριμένες στρατηγικές που οφείλουν να καθορίζουν τις επιλογές σας.

    Στρατηγική για το goal-goal

    Υπάρχουν κάποιες παράμετροι, που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν, πριν επιλέξετε τη στρατηγική με την οποία θα στοιχηματίσετε στο γκολ γκολ. Παρακάτω θα βρείτε τις σημαντικότερες ώστε να βελτιώσετε τις εκτιμήσεις σας.

    ➥ Ξεκάθαρα φαβορί μεταξύ δύο δυνατών αντιπάλων

    Σε πρώτη όψη ίσως φαίνεται αντιφατικό, παρ’ όλα αυτά, κάθε έμπειρος παίκτης γνωρίζει πως είναι απολύτως λογικό. Είναι ευκολότερο να δούμε γκολ και από τις δύο πλευρές όταν οι αντίπαλοι διαθέτουν ποιότητα και στόχους, παρά όταν παίζει η κορυφαία ομάδα της λίγκας με μία από τις τελευταίες.

    Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμη κι όταν υπάρχει φαβορί είναι πολύ πιθανό να σκοράρει το αουτσάιντερ ειδικά όταν έχει ποιοτικό σύνολο. Στον αντίποδα αυτό είναι δυσκολότερο όταν πρόκειται για μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας.

    ➥ Στοχεύστε στα εκτός έδρας φαβορί

    Από τις πλέον «έξυπνες» κινήσεις από πλευράς στρατηγικής για να ποντάρετε στο goal/goal. Το πιο ισχυρό κλαμπ, αν θέλει να κερδίσει θα πρέπει να σκοράρει. Από την άλλη, οι υποδεέστερες ομάδες σκοράρουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα περισσότερα τους γκολ μέσα στο γήπεδο τους, καθώς συνήθως μακριά από αυτό παίζουν κλειστά. Μπροστά στο κοινό τους προσεγγίζουν τα ματς πιο επιθετικά, κάτι που έχει θετικές επιπτώσεις για την επιβεβαίωση του goal goal.

    ➥ Προσοχή στο αγωνιστικό στυλ

    Υπάρχουν αρκετές ομάδες οι οποίες παίζουν με ξεκάθαρα επιθετική φιλοσοφία. Αυτό συμβαίνει λόγω:

    • Υψηλής ποιότητας, καθώς δεν τους ενδιαφέρει αν θα δεχτούν γκολ, αφού τις περισσότερες φορές μπορούν να σκοράρουν περισσότερα τέρματα.
    • Αποφάσεων της διοίκησης ή του προπονητή καθώς στόχος είναι γίνει πιο ελκυστικό το παιχνίδι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

    ➥ Ιστορικό-παράδοση στα goal-goal

    Δύο όροι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το στοίχημα γκολ γκολ. Σε αυτή την αγορά το ιστορικό των αντιπάλων στο πρωτάθλημα και η παράδοση μεταξύ τους, έχουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο, τον οποίο πρέπει να προσέξετε πριν ποντάρετε.

    ➢ Τι έχει κάνει κάθε ομάδα μέχρι τώρα στη λίγκα;
    ➢ Σκοράρει και δέχεται γκολ εύκολα ή έχει διαφορετικό μοτίβο εντός και εκτός έδρας;
    ➢ Τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στα παιχνιδία μεταξύ δύο ομάδων;
    ➢ Eίχαν αρκετά γκολ και σκόραραν και οι δύο αντίπαλοι, ή μια απ’ τις δύο δεν κατάφερε να βάλει γκολ;

    ➥ Στατιστικά

    Αν ιστορικό και παράδοση αποτελούν την πυξίδα στα γκολ/γκολ, τότε μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως η στατιστική είναι ο χάρτης τους.


    ΔιοργάνωσηΑγώνεςGoal-GoalΣυνολικά ΓκολΓκολ ανά αγώναG/G % στη σεζόν
    Πρέμιερ Αγγλίας3801731.0522.7745.52
    Α’ Ισπανίας3801921.0452.7550.52
    Α΄Γερμανίας3061789573.1358.16
    Α’ Ιταλίας3801851.0392.7348.69
    Τσάμπιονς Λιγκ125623622.949.6
    Γιουρόπα Λιγκ205924752.3244.87

    Στον παραπάνω πίνακα βλέπουμε τα ποσοστά επαλήθευσης των goal-goal στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη καθώς και σε Τσάμπιονς & Γιουρόπα Λιγκ.

    Η προσεκτική ανάλυση των στατιστικών βγάζει από μόνη της τα εξής χρήσιμα συμπεράσματα:

    • Ποσοστό επαλήθευσης του goal-goal ανά ομάδα, συνολικά αλλά και εντός/εκτός έδρας.
    • Μέσος όρος γκολ που σκοράρει και δέχεται ανά αγώνα.
    • Στατιστικά παικτών. Πόσα γκολ σκοράρει μία ομάδα όταν δεν παίζουν οι δύο καλύτεροι επιθετικοί της; Πόσα δέχεται όταν λείπει ο βασικός της τερματοφύλακας, ή κάποιος εκ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών της;

    Goal-Goal Vs Over 2.5

    goal-goal γκολ-γκολ αμφισκορο και οι δυο ομαδες να σκοραρουνΚάποιες φορές είναι προτιμότερο να παίξετε goal-goal παρά over, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις, όπου και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και ικανούς σκόρερ, αλλά το ματς είναι κρίσιμο και ίσως δε ρισκάρουν υπερβολικά. Ένας άλλος παράγοντας που ίσως σας σπρώξει στο goal-goal είναι η απόδοση. Δεν είναι λίγες οι φορές που το over πληρώνει χαμηλότερα σε σχέση με το goal-goal, ειδικά σε ματς όπου ένα ξεκάθαρο φαβορί αγωνίζεται στην έδρα του. Διαβάστε λοιπόν με προσοχή τα νέα και τις συνθήκες του αγώνα κι αν πιστεύετε ότι το αουτσάιντερ μπορεί να απειλήσει, τότε είναι βέβαιο πως το goal-goal θα σας πληρώσει σε αρκετά καλή τιμή.

    Δύο μύθοι για το goal-goal

    Μιλώντας για στοίχημα, οι μύθοι, προκαταλήψεις ή ακόμη και δεισιδαιμονίες φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Έτσι και στο αμφίσκορο υπάρχουν δύο αστικοί, ή καλύτερα “παικτικοί” μύθοι.

    “Οι δύο παρακάτω προσεγγίσεις βασίζονται περισσότερο σε πεποιθήσεις παρά σε ξεκάθαρα στατιστικά.”

    ➥ Ώρα έναρξης αγώνα

    Κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα και το goal-goal η ώρα που θα γίνει η σέντρα; Κοιτάζοντας τα στατιστικά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Αγγλική Πρέμιερ, βλέπουμε ότι τα στατιστικά είναι διαφορετικά ανάλογα με την ώρα που ξεκινάνε τα παιχνίδια. Το ποσοστό των goal-goal στα ματς στις 17:00 (την ώρα δηλαδή που διεξάγεται το κυρίως μενού της αγωνιστικής) είναι αρκετά υψηλά. Αντίθετα, στα παιχνίδια που αρχίζουν νωρίς το μεσημέρι τα ποσοστά είναι χαμηλότερα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει στον ισχυρισμό ότι οι παίκτες δυσκολεύονται να σκοράρουν επειδή εκείνη την ώρα δεν είναι πλήρως συγκεντρωμένοι, σωματικά και πνευματικά.

    ➥ Αισιοδοξία και πίστη στα σερί

    Πολλοί παίκτες παίζουν στοίχημα με βάση τη φόρμα, την πίστη στα σερί και τον ενθουσιασμό. Θεωρούν ότι αν μία ομάδα έρχεται από 5-6 σερί goal-goal, θα συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν. Επιπλέον, η δράση σε έναν ανοικτό αγώνα μπορεί να δώσει την εντύπωση πως ένα γκολ είναι απλώς θέμα χρόνου. Αυτός ο ενθουσιασμός οδηγεί αρκετούς παίκτες σε λάθος πονταρίσματα στο γκολ-γκολ πιστεύοντας πως η εικόνα του παιχνιδιού θα τους δικαιώσει.

    Άλλες αγορές γκολ γκολ

    Οι εναλλακτικές επιλογές είναι κανόνας απαράβατος στο στοίχημα.

    Δεν θα μπορούσε λοιπόν μία τόσο δημοφιλής αγορά να μην έχει και τις υπό-κατηγορίες της, οι οποίες έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς.

    No goal: Μια από τις κλασικότερες ερωτήσεις των παικτών είναι “πως παίζεται το no goal”. Απλό το ερώτημα, ακόμη πιο απλή η απάντηση. Το no goal αναφέρεται στο ενδεχόμενο να σκοράρει μόνο η μία από τις δύο ομάδες, ή καμία από αυτές. Και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει ότι αναλύσαμε παραπάνω. Η φόρμα, η στατιστική, η παράδοση, τα σερί, η έδρα, το φαβορί, οι συνθήκες στον αγώνα (κατάσταση αγωνιστικού χώρου, ρεβάνς διπλής αναμέτρησης), σπουδαιότητα αγώνα παίζουν το δικό τους ρόλο.

    Goal-goal και αποτέλεσμα αγώνα ή goal/goal & over. Πιστεύετε ότι ένα φαβορί είναι πολύ δυνατό και θα κερδίσει εύκολα το ματς, αλλά η νίκη του έχει μικρή απόδοση; Ενδέχεται να αξίζει να το ψάξετε συνδυαστικά με goal-goal, αν εκτιμάτε ότι το παιχνίδι θα είναι ανοικτό και το αουτσάιντερ θα καταφέρει να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Με παρόμοιο σκεπτικό μπορείτε να πάτε στο goal-goal και over 2.5, αν περιμένετε ένα ανοικτό παιχνίδι, με πολλές φάσεις και γρήγορο ρυθμό εκατέρωθεν. Το ρίσκο μπορεί να μεγαλώνει, όμως μαζί του αυξάνεται και η απόδοση της επιλογής σας.

    Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό

    Όποια αγορά και να βρείτε, όσο και να πιστεύετε ένα σημείο, πρέπει να τη επιλέξετε στο όριο και στην απόδοση που σας κάνει. Η Bet365 cy είναι η κορυφαία εταιρεία στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε μεγάλη γκάμα ορίων και εναλλακτικών. Το δυνατό της σημείο στο στοίχημα goal-goal έχει εξαιρετικά χαμηλή γκανιότα σε σχέση με αρκετούς ανταγωνιστές.

    Παίξε goal-goal στις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες

    BookmakersWhy to Bet 
    Stoiximan
    • Bonus εγγραφής έως 100€
    • Καθημερινοί αγώνες με 0% γκανιότα
    • Οι πιο γρήγορες αναλήψεις στην αγορά
    Παίξε Τώρα
    Novibet cy
    • Ανταγωνιστικές αποδόσεις
    • Δεκάδες επιλογές στοιχημάτων
    • Δυνατότητα bet request
    Παίξε Τώρα
    Fonbet
    • Κορυφαίο Bonus ως 300€
    • Πολύ καλές αποδόσεις
    • Γρήγορες Αναλήψεις
    Παίξε Τώρα
    Opapbet
    • Μπόνους Εγγραφής
    • Εύκολη πλοήγηση
    • Free bet ταυτοποίησης
    Παίξε Τώρα
    Bet365
    • Πανίσχυρη οικονομικά
    • Κορυφαίες αποδόσεις
    • Πλούσιο Live Betting 
    Παίξε Τώρα
    Betonalfa
    • 100% Bonus έως 100€
    • Σύγχρονη σελίδα
    • Aξιοπιστία & Ασφάλεια
    Παίξε Τώρα
    Ubet
    • Πολύ μεγάλο Bonus εγγραφής
    • Καθημερινές προσφορές
    • 5€ Χωρίς Κατάθεση
    Παίξε Τώρα
    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy