Menu

    Δείκτες ROI & Yield – Το μυστικό της επιτυχίας στο στοίχημα

    ROI & yieldΤο στοίχημα πρώτα και πάνω από όλα, είναι διασκέδαση κι έτσι πρέπει να παραμένει. Αυτό όμως που είναι γνωστό σε όλους τους παίκτες, είναι πως υπάρχει σωστός τρόπος, στρατηγικές και «μυστικά» ώστε και να διασκεδάσεις αλλά ταυτόχρονα να αυξήσεις και τις πιθανότητές σου για κέρδος. Στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθούμε είτε παίζοντας στοίχημα σε pre game γεγονότα, είτε στο Live betting.

    Γι’ αυτό το λόγο είναι αρκετά σημαντικό να εξοικειωθείτε με τους δείκτες ROI & Yield. Θα δείτε πόσο χρήσιμοι είναι στο στοίχημα, καθώς και γιατί πρέπει να μάθετε τα πάντα για αυτούς.

    Στον οδηγό που επιμελήθηκε η έμπειρη ομάδα του topbookmakers.com.cy θα διαβάσετε…

    ➤ Τι είναι ο δείκτης ROI και Yield και πως υπολογίζονται.

    ➤ Πως να τους αξιοποιήσετε, όταν παίζεται στοίχημα

    “Πρέπει να δείτε το στοίχημα μέσα από δύο έννοιες”

    • Το ποντάρισμα. Σε αυτήν την περίπτωση οφείλετε να δείτε συνολικά τα πονταρίσματά σας και όχι το κάθε ένα από αυτά μεμονωμένα. Φυσικά θα πρέπει να ορίσετε και το εύρος της χρονικής περιόδου, δηλαδή από πότε θα ξεκινήσετε να κρατάτε αρχείο και πότε τελειώνει η περίοδος του στοιχηματισμού σας.
    • Κέρδος/Απώλεια. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Σημειώνετε ποια ήταν η κάβα σας στην αρχή της χρονιάς και με τι ποσό σας βρίσκει το τέλος της. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αν το ποσό είναι μεγαλύτερο από την κάβα σας τότε έχετε κερδίσει κάποια χρήματα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση έχετε χάσει.

    Τι είναι το Yield;

    Αν η λέξη μεταφραστεί στα ελληνικά, σημαίνει απόδοση παραγωγής.

    YIeld UPdate Picture

    Όπως είναι φανερό στην εικόνα, το yield προκύπτει από την διαίρεση του καθαρού κέρδους/απώλειας που έχετε, με τα συνολικά σας πονταρίσματα. Το αποτέλεσμα αυτό το πολλαπλασιάζετε με το 100.

    • Κάνατε συνολικά πονταρίσματα 500 ευρώ.
    • Το καθαρό κέρδος από αυτά είναι 150 ευρώ.
    • Άρα, 150/500 x100=30%

    Αντίστοιχα αν είχατε χάσει 150 ευρώ θα ήταν :

    • -150/500×100=-30%

    Στο Yield δηλαδή το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι είτε αρνητικό είτε θετικό ποσοστό τοις εκατό (%).

    Τι είναι το ROI;

    Η λέξη ROI προκύπτει από τα αρχικής της αγγλικής φράσης: «Return Of Investment», δηλαδή «Επιστροφή Επένδυσης».

    Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται κυρίως στη δεύτερη έννοια που αναφέραμε πιο πάνω. Δηλαδή σε κέρδος/απώλεια με απόλυτα νούμερα.

    Roi UPdate Picture

    Στο δείκτη ROI, όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία, συμπεριλαμβάνεται και το αρχικό σας ποντάρισμα. Δηλαδή, διαιρείτε τις συνολικές επιστροφές, με άλλα λόγια το συνολικό ποσό που έχετε στην κάβα σας στο τέλος της χρονιάς, με το άθροισμα των συνολικών πονταρισμάτων. Όπως και στο Yield, πολλαπλασιάζετε αποτέλεσμα αυτό το με το 100. Ας δώσουμε κι εδώ ένα παράδειγμα  ώστε να γίνει απολύτως κατανοητό:

    • Ξεκινήσατε με 500 ευρώ κάβα.
    • Στο τέλος της χρονιάς έχετε 650 ευρώ.
    • Άρα, 650/500 x100=130%

    Αντίστοιχα αν είχατε χάσει 150 ευρώ θα σας είχε μείνει υπόλοιπο 350 ευρώ, οπότε:

    • 350/500×100=70%

    Αυτό σημαίνει πως το αποτέλεσμα του ROI είναι πάντα θετικό. Αν είναι πάνω από το 100% σημαίνει ότι έχετε κερδίσει, αν είναι κάτω από αυτό το όριο σημαίνει ότι έχετε υποστεί απώλεια.

    Ποιο ποσοστό είναι καλό; Ποιον tipster να ακολουθήσω; Να κοιτάζω το ROI ή το Yield;

    ROI & yieldΑκόμη και αν έχετε συναντύσει ξανά τους όρους ROI & Yield, είναι λογικό να σας δημιουργηθούν οι παραπάνω απορίες. Ας τις πάρουμε κατά σειρά.

    ①➧ Τα δύο πρώτα ερωτήματα ουσιαστικά έχουν μία απάντηση. Ένα καλό ποσοστό για το yield είναι αυτό που αγγίζει ή ξεπερνά το 10%. Αντιστοίχως για το ROI κυμαίνεται από 108 ως 112%.

    ②➧ Ένας tipster με απολογισμό σε αυτά τα επίπεδα (ή και υψηλότερα), σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του. Ενδέχεται να αξίζει να τον ακολουθείτε (παρακολουθώντας φυσικά την πορεία του).

    ③➧ Εδώ οι απόψεις διίστανται. Γνώμη μας είναι πως το yield βγάζει πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις, αφού ξεχωρίζει το ποσό που παίξατε, καθώς μπορεί να μην έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλη την κάβα σας. Η άλλη άποψη είναι πως το ROI είναι πιο άμεσο, αφού δείχνει με πόσα λεφτά ξεκινήσατε και πόσα έχετε στην κάβα σας μόλις τελειώσει η χρονική περίοδος που ορίσατε.

    Τι να αποφύγετε

    Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπέρασμα. Το στοίχημα θέλει υπομονή. Μην ενθουσιαστείτε αν δείτε έναν tipster να έχει Yield στο 25%. Αυτό μπορεί να προκύψει και από ένα θετικό σερί τεσσάρων στοιχημάτων. Πάρτε το χρόνο σας, δείτε την πορεία του και αν έχετε πειστεί μέσα από ένα σοβαρό ποσοτικά δείγμα, τότε προχωρήστε.

    Μην ξεχνάτε… εκτός από τα νούμερα δείτε και τα στοιχήματα του tipster. Ενδέχεται να έχει υψηλό yield μόνο και μόνο επειδή έπιασε ένα παρολί με μεγάλη απόδοση, όμως γενικότερα τα ποσοστά επαλήθευσης να μην είναι υψηλά. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

    Αν κάνετε το δικό σας απολογισμό, ώστε να φτιάξετε το δικό σας ROI & Yield τότε βεβαιωθείτε ότι κρατάτε σωστά στατιστικά στοιχεία και δεν ξεχνάτε ή παραλείπετε κάτι. Μην κάνετε λάθος καταγραφή καθώς οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λανθασμένα ως και καταστροφικά συμπεράσματα.

    Μην αλλάξετε τακτική μεσούσης της περιόδου. Αυτό είναι ένας γενικότερος κανόνας στο στοίχημα. Αν αποφασίσετε να βάλετε σαν οδηγό σας το Yield/ROI και ορίσετε μία χρονική περίοδο, τότε μην τα παρατήσετε, ούτε να αναπροσαρμόσετε το πλάνο πριν αυτό ολοκληρωθεί. Ο πανικός στο στοίχημα είναι κακός σύμβουλος και οι αλλαγές δεν εγγυώνται την επιτυχία.

     

    Σχόλια
    
    Προσφορά καλωσορίσματος με 10€ Free Bet χωρίς κατάθεση*
    • ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ Που θα κάνει εγγραφή
    • 10€ FREE BET Χωρίς κατάθεση*
    • & BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy