Menu

    Σκανδαλώδης αναβολή στη Βουλή ελέω Παπαφιλίππου για τον ΟΠΑΠ

    opap_607_364_577_324Σε νέα αναβολή οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 28 Σεπτεμβρίου, η συζήτηση για το θέμα του ΟΠΑΠ στη βουλή της Κύπρου.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της “24h.com.cy” Το θέμα υπήρχε ξεκάθαρα στην ατζέντα της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ. Ο λόγος ήταν πως ζήτησε αναβολή ο Λουκής Παπαφιλλίπου, το γραφείο του οποίο αποτελεί έναν από τους Νομικούς Συμβούλους της ΟΠΑΠ Κύπρου.

    Το αίτημα της αναβολής έγινε δεκτό από τους Γιώργο Γεωργίου, Αννίτα Δημητρίου και Μάριο Μαυρίδη καθώς επίσης και τον Γιώργο Προκοπίου του ΔΗΚΟ, κάτι που έκανε έξαλλο τον Γιώργο Περδίκη, ο οποίος μαζί με την Ειρήνη Χαραλαμπίδου και την Σκεύη Κουκουμά του ΑΚΕΛ, ήταν στην πλευρά της μειοψηφίας που δεν ήθελε να γίνει αποδεκτό το αίτημα της αναβολής.

    Συγκεκριμένα ο Γιώργος Περδίκης εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση: «Το χέρι του νοσηρού κατεστημένου έκανε πάλι το θαύμα του. Δεν ξέρω αν στο παρελθόν αυτή η Βουλή έχει αναβάλει συνεδρίαση θέματος, επειδή το ζήτησε κάποιο δικηγορικό γραφείο. Αυτό συνεβη πριν λίγο στην Επιτροπή Ελέγχου, όπου με εισήγηση του ΔΗΣΥ -κατ’ απαίτηση μεγάλου δικηγορικού γραφείου- αναβλήθηκε η απογευματινή συνεδρίαση που είχε καθοριστεί για να εξετάσει η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, μετά από καθυστέρηση ενός χρόνου, τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τον ΟΠΑΠ. Θυμίζω ότι πριν από ένα χρόνο στην ίδια αίθουσα, ο Γενικός Ελεγκτής είχε προειδοποιήσει ότι κάθε μήνα, η Κυπριακή Δημοκρατία χάνει έσοδα 1 εκατομμυρίου ευρώ από την κακή διαχείριση αυτής της συμφωνίας. Ζητήσαμε στο μεταξύ και λάβαμε έγγραφα, μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αποδεικνύεται ότι από χρόνια, αρμόδιοι λειτουργοί σε διάφορα όργανα, στο Κρατικό Λογιστήριο, το Υπουργείο Οικονομικών, είχαν υποδείξει ότι γίνεται πλημμελής ερμηνεία της συμφωνίας, εις βάρος των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουμε την υπόδειξη του Γενικού Ελεγκτή ότι θα έπρεπε ο Υπουργός Οικονομικών να διεκδικήσει από τον ΟΠΑΠ συγκεκριμένα ποσά και εκείνος δεν έχει σχολιάσει την υπόδειξη αυτή, ούτε η Βουλή δεν ρώτησε τον Υπουργό Οικονομικών τι εκανε επί της συγκεκριμένης υπόδειξης. Επειδή υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα, μετά από εντολή του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με τον ΟΠΑΠ, αποφάνθηκε το γραφείο του μεγαλοδικηγόρου, ότι πρέπει να επέμβει και να σταματήσει η εξέταση του θέματος στη Βουλή. Η Βουλή χωρίς να ρωτήσει τον γενικό Εισαγγελέα, ή οποιονδήποτε νομικό, επειδή υπήρξε μια συγκυριακή πλειοψηφία στην Επιτροπή, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης. Απαράδεκτες και πρωτοφανείς πρακτικές, το να μπορεί ένα δικηγόρος, όποιος και αν είναι, να επεμβαίνει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ακόμα και για θέματα που δεν αφορούν το δικαστήριο, ή την υπόθεση με την οποία ο ίδιος ασχολείται. Φαίνεται όμως πως κάποια δικηγορικά γραφεία είναι συγκοινωνούντα δοχεία με αυτούς που είναι στην εξουσία, αν δεν είναι και οι ίδιοι εξουσία, ή μέρος της εξουσίας».

    Εκ μέρους του ΔΗΣΥ, η Αννίτα Δημητρίου, η οποία ψήφισε υπέρ της αναβολής απήντησε: «Δεδομένου του εκδοθέντος διατάγματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ. 28.6.2017 το οποίο αναφέρει ότι “απαγορεύονται ή/και αναστέλλονται οι οποιεσδήποτε διαδικασίες ή διαβήματα, που απορρέουν απο το εκδοθέν ένταλμα έρευνας, όπως και η χρήση και/ή διανομή και/ή επεξεργασία, των όποιων δεδομένων και/ή εγγράφων τα οποία λήφθηκαν απο την εκτέλεση του εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε στις 14/6/2017, απο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μέχρι τη συμπλήρωση της δια κλήσεως διαδικασίας για έκδοση εντάλματος Certiorari και έκδοση απόφασης επί αυτής” και δεδομένου οτι πιθανό η συζήτηση του θεματος να αποτελέσει παράβαση του Διατάγματος αυτού ή/και παρέμβαση στην εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία συναινέσαμε στην αναβολή του θέματος για σύντομη χρονική περίοδο για να εξετάσουμε απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και να ζητηθεί γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα κατά πόσον μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση στην Βουλή με δεδομένο το γεγονός οτι η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης».

    Ο λόγος που αυτό το θέμα απασχολεί τόσο έντονα την Κύπρο αναφορικά με τον ΟΠΑΠ, έχει να κάνει με τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η οποία από πολλούς θεωρείται ετεροβαρής, ως επιζήμια για τον Κύπριο πολίτη και ευνοϊκή υπέρ του οργανισμού, όπως έχετε ενημερωθεί σχετικά στο topbookmakers.com.cy με το άρθρο: «Περδίκης, Μιχαηλίδης και «24» μιλούν για σκάνδαλο υπέρ του ΟΠΑΠ από την Κυβέρνηση».

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy