Menu

    Εθισμός στον τζόγο: Η πρώτη Παγκύπρια έρευνα

    εθισμός κύπρος_1Για πρώτη φορά στην Κύπρο θα διεξαχθεί μία μεγάλη έρευνα σε όλη τη χώρα γύρω από την παθολογική ενασχόληση με τον τζόγο, κοινώς με τον εθισμό σε αυτόν.

    Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, μέσω της προέδρου της, Ιωάννας Φιάκου τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση γίνεται με απώτερο σκοπό να γίνει κατανόηση του προβλήματος, να αποτυπωθεί ο εθισμός στην πραγματική του διάσταση και μέσω αυτών των δύο διαπιστώσεων, να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση. Με άλλα λόγια να προωθηθεί όπου και όπως πρέπει, η πρόληψη, αλλά και ο υπεύθυνος στοιχηματισμός.

    Όπως ανάφερε η κ. Φιάκου η έρευνα θα επικεντρωθεί στα εξής: στο βαθμό συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια, στον προσδιορισμό του ποσοστού προβληματικής ενασχόλησης και τον αντίκτυπο που έχει αυτό το φαινόμενο στην κοινωνία, στα διαφορετικά κοινωνικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά του παίκτη, στον προϋπολογισμό που πάει στο παιχνίδι, καθώς και τα έξοδα σε αυτό.

    Στην έρευνα θα λάβουν μέρος 3.000 άτομα με το διαχωρισμό των ηλικιών να γίνεται ως εξής: 13-17 ετών (για τους ανήλικους), 18-34, 35-49, 50-64, 65 και άνω.

    Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα επιλεγούν με τη μέθοδο της τυχαίας πολυσταδιακής στρωματοποιημένης δειγματοληψίας.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy