Menu

    Αλλάζει το πλαίσιο για τα τυχερά παιχνίδια

    Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κ. Ιωάννα Φιάκκου σε πρόσφατες δηλώσεις της παρουσιάστηκε αποφασισμένη να προχωρήσει σε άμεση ρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών που βρίσκουν μεγάλη απήχηση από τους Κύπριους παίκτες. Προτεραιότητα όπως η ίδια δήλωσε είναι να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωση της αρμόδιας νομοθεσίας έτσι ώστε ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών να εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους σε ετήσια βάση.

    H κ. Φιάκκου τόνισε ότι κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να αδειοδοτηθούν τα παιχνίδια τράπουλας, τα φρουτάκια και τα virtual games που συνεχίζουν να διεξάγονται σε παράνομα “στέκια” χωρίς να διέπονται από κάποια νομοθεσία. H προγραμματισμένη αυτή κίνηση βρίσκει σύμφωνο το 85% του πληθυσμού, κάτι που τονώνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των κυβερνώντων για καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.

    Το 75% του πληθυσμού συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια

    Το παραπάνω ποσοστό προέκυψε κατόπιν συστηματικής έρευνας και η κ. Φιάκκου δήλωσε πως έχοντας τα παραπάνω αποτελέσματα στα χέρια της, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων μπορεί πλέον να κινηθεί προς τη λήψη ουσιαστικών μέτρων και την ενίσχυση της δράσης και του σχεδιασμού της. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το ποσοστό συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη απόκλιση από τα αντίστοιχα ποσοστά άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    Ενίσχυση του κλάδου μέσω «Ακαδημίας»

    Η κ. Φιάκκου οραματίζεται να καταστεί σύντομα η Κύπρος ένα δίκαιο, αξιόπιστο και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων της αναφέρει τα εξής: Στα σχέδιά μας είναι η ίδρυση ακαδημίας με σκοπό την κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για θέματα του κλάδου, ενώ σε βάθος χρόνου είναι η εγκαθίδρυση της Κύπρου ως ένα κέντρο ‘συνεδριακού τουρισμού’ για το Gambling Industry”.

    Τα προβλήματα του κλάδου

    Παίρνοντας σα δεδομένο τη ραγδαία αύξηση του παράνομου τζόγου που αποτελεί το μείζων πρόβλημα, η πρόεδρος της Αρχής έκανε λόγο για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ χωρών, οργανισμών και φορέων της βιομηχανίας των τυχερών παιχνιδιών. Μόνο έτσι θα αφανιστούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα παρανομίας, διαφθοράς και φοροδιαφυγής καθώς η μεμονωμένη δράση των κρατών δεν έχει αποδώσει καρπούς έως τώρα.

    Η κ. Φιάκκου έκανε λόγο για κινήσεις που ήδη έχουν γίνει από την Κυπριακή κυβέρνηση θέλοντας να τονίσει πως η χώρα ήδη βαδίζει προς την κατεύθυνση αυτή. Στις κινήσεις αυτές συγκαταλέγεται η ενίσχυση της συνεργασίας της Κύπρου με ευρωπαϊκές και διεθνείς αρχές έτσι ώστε να υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών, υιοθεσία αποδοτικών πρακτικών και μια μόνιμη ενημέρωση για οποιαδήποτε ζήτήμα αφορά άμεσα τον κλάδο.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy