Menu

    Διπλή δικαίωση για ΟΠΑΠ Κύπρου

    οπαπ κυπρουΓια δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα έξι μηνών ο ΟΠΑΠ Κύπρου δικαιώθηκε δικαστικά (δείτε εδώ περισσότερα νέα για την Κυπριακή αγορά). Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε και το δεύτερο ένταλμα έρευνας υποστατικών της εταιρείας από τους ανακριτές της αστυνομίας. Παράλληλα, προχώρησε και έκδοση εντάλματος Certiorari (το Ανώτατο Δικαστήριο δύναται να ελέγξει την δικαστική εξουσία δικαστών κατωτέρων δικαστηρίων) και η έκδοση του τελευταίου προκύπτει λόγω της αντικειμενικής υπόστασης εύλογης υποψίας.

    Τόσο για το πρώτο ένταλμα έρευνας της αστυνομίας, όσο και για το δεύτερο, το Ανώτατο Δικαστήριο δέχεται τη θέση του ΟΠΑΠ Κύπρου, ότι αμφότερα εκδόθηκαν υπό καθεστώς νομικής πλάνης και απόκρυψης γεγονότων. Παράλληλα παραδέχεται το ότι υπήρχε απόκρυψη σημαντικών και ουσιωδών γεγονότων, ενώ τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν ασαφή και απείχαν από την δυνατότητα να δημιουργήσουν υπόνοια διάπραξης των αδικημάτων, τα οποία θα έδιναν το έναυσμα για να προχωρήσει ο δικαστής σε έκδοση του εντάλματος.

    Γενικά, από όσα προκύπτουν, ασαφής είναι η εικόνα για τα αδικήματα πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, το ίδιο για εκείνα της δόλιας ιδιοποίησης ή τήρησης ψευδούς λογαριασμού, ενώ δεν υπάρχει μαρτυρία αναφορικά με τα υπόλοιπα αδικήματα που ερευνά η αστυνομία.

    Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από έξι μήνες και πιο συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου του 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εγκρίνει την εκδοση Certiorari, με την οποία ακυρώθηκε και το πρώτο ένταλμα έρευνας στα γραφεία του ΟΠΑΠ στη Λευκωσία.

    Σχόλια
    
    Μοναδική προσφορά* γνωριμίας!
    • BONUS ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Έως 100€**
    • ΔΥΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕΣ Πρώιμη πληρωμή στο 2-0
    • & GOLDEN SUB Συνεχίζεις με τη χρυσή αλλαγή

    *ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/oroi-eggrafis-xwris-katathesi

    **ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΣΤΟ Novibet.com.cy/info/welcome-bonus-oroi Απαιτείται τζιράρισμα για ανάληψη

    Η Novibet κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό Β022. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy