Menu

    Εθνικό σχέδιο δράσης για τον προβληματικό τζόγο στην Κύπρο

    Προ ολίγων ημερών μια σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα, με πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Σε ένα μίτινγκ στο οποίο έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναφορικά με το στοίχημα, έγινε λόγος για την εκπόνηση Ενιαίου Εθνικού Σχεδίου Δράσης αναφορικά με το στοίχημα. Η προβληματική ενασχόληση σημαντικού μερους του κοινού ήταν ο λόγος που κινητοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις κυπριακές αρχές. Διαβάστε εδώ, περισσότερα νέα για την Κυπριακή αγορά.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν τα επιτελεία του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, του Υπουργείου Υγείας, της Αστυνομίας Κύπρου, της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

    Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής και ενός κοινού προγράμματος το οποίο θα βοηθήσει να μειωθεί το ποσοστό των προβληματικών παικτών και να τεθεί μια κοινή βάση οργάνωσης, μέσα από συντονισμό και συνεργασία των αρχών. Στην πρώτη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για την επιρροή που έχει ο τζόγος στη νεολαία, αλλά και για τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά των παικτών που τείνουν να έχουν πρόβλημα με τον τζόγο. Αναμένονται ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες συναντήσεις.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy