Menu

    ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Τζογαδόροι οι Κύπριοι μαθητές!

    Στοιχεία φωτιά βγήκαν στο φως σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ερευνών. Οι Κύπριοι μαθητές (αγόρια και κορίτσια) σε πολύ μεγάλο ποσοστό ασχολούνται με τυχερά παιχνίδια. Διαβάστε παρακάτω τα αναλυτικά στοιχεία που σοκάρουν:

    Τα 12,5 έτη είναι ο μέσος όρος ηλικιάς που ένα παιδί συμμετέχει σε ένα τυχερό παιχνίδι. Στο 50% των περιπτώσεων τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

    Όσον αφορά το διαδίκτυο, οι Κύπριοι μαθητές στοιχηματίζουν σε ποσοστό 22%, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό είναι περίπου στο 16%.

    Εντός διαδικτύου τα αγόρια στοιχηματίζουν σε ποσοστό 35% και τα κορίτσια σε ποσοστό 11%, ενώ τα ευρωπαϊκά ποσοστά του μέσου όρου είναι 24% και 8%, αντίστοιχα.

    Η μεγάλη διαφορά είναι στο στοίχημα εκτός διαδικτύου με ποσοστό που αγγίζει το 27% στους Κύπριους μαθητές, την στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 18%.

    Επίσης τα ποσοστά παραμένουν ιδιαίτερα ψηλά για τα αγόρια 40% σε σχέση με τα κορίτσια που είναι 16%. Οι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι αντίστοιχα είναι 26% και 11%.

    Με αυτά τα δεδομένα, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου προχώρησε στην ετοιμασία του Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπισης της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιγνίδια 2018-2020

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy