Menu

    «Οποιαδήποτε φανέλα του ΑΠΟΕΛ θα διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού»

    Κάθε Μάιο προς Ιούνιο, ένα από τα θέματα που απασχολεί τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο είναι για το ποιά θα είναι τελικά η καινούργια αγωνιστική στολή της ομάδας τους. Για να είμαστε ειλικρινής, όλοι, μα σχεδόν όλοι ενδιαφέρονται για αυτό που ονομάζεται αγγλιστί Τζέρσεϋ (Jersey).

    Μάλιστα, για πολλούς, το καλό Design αποτελεί βασική προϋπόθεση προτού προχωρήσουν στην αγορά της νέα φανέλας. Αυτό βέβαια γιατί το κόστος αυτών των φανέλων, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

    Από την άλλη, εδώ και κάποια χρόνια, εμφανίζονται όλο και περισσότεροι συλλέκτες αγωνιστικών στολών. Αναπόφευκτο, αυτό έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην αγορά της εξεύρεσης και κατ’ επέκτασης της απόκτησης διαφόρων συλλεκτικών (και όχι μόνο) αγωνιστικών φανελών.

    Κάνοντας κάποιος μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα δει ότι οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, με μερικές από τις φανέλες να τιμολογούνται μέχρι και μερικές χιλιάδες ευρώ.

    Στη χώρα μας, ένας από αυτούς τους συλλέκτες είναι ο φίλος του ΑΠΟΕΛ Χριστόφορος Ροζάριο τον οποίο συνάντησε η Parimatch για να του παραδώσει την συλλεκτική φανέλα του ΑΠΟΕΛ την οποία κοσμεί το λογότυπο του Parimatch Foundation στο κέντρο. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη εμφάνιση έχει φορεθεί κατά την διάρκει του αγωνα ΠΑΕΕΚ-ΑΠΟΕΛ για την ενδιάμεση φάση του Κυπέλλου Κύπρου.

    Ακολούθως, ζητήσαμε από τον Χριστόφορο να μας απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις, και εμείς με την σειρά μας, σας παρουσιάζουμε τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του. Η Parimatch ευχαριστεί τον Χριστόφορο Ροζάριο για την σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

    Ακολουθούν οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Χριστόφορου:
    Αγαπητέ Χριστόφορε, αρχικά πες μας πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη συλλογή φανέλων και ποιο είναι το κίνητρο σου πίσω από όλο αυτό;

    «Η συλλογή μου άρχισε στην ηλικία των 9 ετών (πριν από 18 χρόνια) όταν αγόρασα την πρώτη μου επίσημη εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ. Ήταν μια old-time classic φανέλα της σεζόν 2002-2003, με κίτρινες και άσπρες αποχρώσεις και τον χορηγό Liberty life.
    Βλέποντας όλες αυτές τις φανέλες μαζεμένες και με χρονολογική σειρά, ζω την αναβίωση της ιστορίας της ομάδας μας μέσα από τη συλλογή μου. Οι εκάστοτε χορηγοί, μάρκες και σχέδια της κάθε φανέλας είναι συνδεδεμένες με τις αναμνήσεις που μας προσέφερε η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Η κάθε φανέλα έχει τη δική της ιστορία, και η Parimatch ήδη βρίσκεται στην συνείδηση του κάθε ΑΠΟΕΛιστα ως ένα κομμάτι της ιστορίας μας».

    Ωραία, και πόσες φανέλες έχεις στη συλλογή σου;
    «Η συλλογή μου σιγά σιγά μεγάλωσε, και πλέον περίπου 100 επίσημες εμφανίσεις βρίσκονται υπό την κατοχή μου, από την δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα. Επίσης διαθέτω πάνω από 150 οπαδικές φανέλες του συνδέσμου φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ, αλλά και επετειακές από τους εκάστοτε μεγάλους αγώνες (Ευρωπαϊκούς και μη) και τίτλους της ομάδας μας».

    Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ήθελες να αποκτήσεις τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ με το λογότυπο της Parimatch Foundation?

    «Κατά καιρούς, ο εκάστοτε χορηγός αλλάζει για μεμονωμένες περιπτώσεις. Έτσι κάποιες φορές, ο χορηγός αλλάζει και στη θέση του μπαίνουν φιλανθρωπικοί οργανισμοί. Αφού αυτές οι φανέλες φοριούνται μόνο για έναν αγώνα, θεωρούνται οι πιο σπάνιες και περιζήτητες στην κοινότητα των συλλεκτών. Έτσι, είμαι πολύ χαρούμενος που προστέθηκε στην συλλογή μου η φανέλα του Parimatch Foundation

    Και για πες, έχεις σκοπο να τις εκθέσεις κάπου στο μέλλον;

    «Θα ήταν μεγάλη μου τιμή να εκθέσω τη συλλογή μου, εννοείται θα είναι για πάντα στη διάθεση του σωματείου μας αν αυτό μου ζητηθεί. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο μόνος με αυτό το χόμπι. Υπάρχουν και άλλοι συλλέκτες φανελών του ΑΠΟΕΛ κι ο καθένας μας έχει τα δικά του μοναδικά κομμάτια. Είμαι σίγουρος ότι όλοι είναι στη διάθεση της ομάδας αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Φυσικά, η έκθεση των συγκεκριμένων κομματιών θα αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για όλους τους ΑΠΟΕΛιστες».

    Για το τέλος, πες μας ποια φανέλα θα ήθελες να προσθεσεις στη συλλογή σου;

    «Θα ήθελα να προσθέσω οποιαδήποτε φανέλα δεν έχω στην κατοχή μου. Η ιστορία της ομάδας μας είναι τεράστια και η αναζήτηση καινούργιων φανελών θα συνεχιστεί για πάντα. Σχεδόν όλοι οι ΑΠΟΕΛιστες έχουν κάποιες μεμονωμένες φανέλες στη κατοχή τους, αλλά δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο κάποιες χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, ειδικά οι παλαιότερες. Όποιος επιθυμεί να μου παραχωρήσει οποιαδήποτε φανέλα του ΑΠΟΕΛ που ο ίδιος δεν θέλει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω Facebook. Η υπόσχεσή μου είναι ότι οποιαδήποτε φανέλα του ΑΠΟΕΛ κι αν έχω στην κατοχή μου, αυτή θα είναι ασφαλής και θα διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού, έχοντας φυσικά την συντήρηση που της αξίζει».

    Γιατί να παίξεις στην Parimatch:

    Σημείωση: Οι αποδόσεις αναπροσαρμόζονται συνεχώς.

    *Ως «Αποκλειστικό» αναφέρεται διότι μόνο μέσω του topBookmakers.com.cy μπορείς να συνδυάσεις τα δυο μπόνους. Δηλαδή να λάβεις και μπόνους πρώτης κατάθεσης 100€ και τα 10€ δωρεάν στοίχημα (κάτι που δεν ισχύει εάν κάνετε την εγγραφή σας από άλλο ιστότοπο).

    Η Parimatch είναι ένα κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα. Η Pari-Tech (CY) Limited, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο με καταχωρημένη διεύθυνση Καρπενησίου 9, Στρόβολος, 2021 Λευκωσία, Κύπρος, της οποίας οι δραστηριότητες αδειοδοτούνται και ρυθμίζονται από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων Κύπρου σύμφωνα με την άδεια B0013 αποδέκτη στοιχημάτων Κατηγορίας Β. (Ημερομηνία Έκδοσης: 5 Οκτωβρίου, 2019)
    Προειδοποίηση: Ο στοιχηματισμός μπορεί να είναι εθιστικός, παίξτε υπεύθυνα. Οι παίκτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Η χρήση υπηρεσιών στοιχημάτων από άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

    Σχόλια
    
    Μοναδικό δώρο* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
    • ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕ PROMO [STX2024]
    • ΔΩΡΟ* ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
    • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

    Η Stoiximan κατέχει άδεια κλάσης Β από την ΕΑΣ με αριθμό B018. Απαγορεύεται η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 ετών.

    Παίξε υπεύθυνα. www.safergambling.gov.cy